Υλικά
3 μεγάλα μήλα (ότι μήλα θέλετε)
200 gr. βούτυρο (μπορείτε να βάλετε και φυτικό)
3 μεγάλα αυγά
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
Φόρμα σπαστή 26 cm
Λίγο ζάχαρη και κανέλα για τα μήλα σε φέτες. (εδώ έβαλα καστανή)
1 σφηνάκι μπράντι
2 κ.σ. μαρμελάδα μήλο
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε τη φόρμα στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάτο της, ξανά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες τα ανακατεύουμε με λίγο ζάχαρη και λίγο κανέλα τα ραντίζουμε με το μπράντι και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε στο μίξερ Το βούτυρο το οποίο έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν.
3. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, υπολογίζουμε περίπου το μισό από αυτό και το στρώνουμε κάτω στη φόρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα κυκλικά τις φέτες από τα μήλα, ρίχνουμε πάνω από τα μήλα τη μία κουταλιά από τη μαρμελάδα, και βάζουμε τα μισά από τα καρύδια.
4. Με μία μικρή σπάτουλα και προσοχή, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε απαλά για να μην παρασυρθούν τα μήλα και τα καρύδια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο βάζοντας τα υπόλοιπα μήλα μαρμελάδα και καρύδια.
5. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, φουρνίζουμε το γλυκό στην κάτω σχάρα, και περιμένουμε περίπου μία ώρα, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω και το δοκιμάζουμε με τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας η οποία λόγω της μαρμελάδας και των μήλων δεν θα βγει τελείως στεγνή αλλά θα δούμε το γλυκό μας που θα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.