Υλικά
4 μήλα κόκκινα
4 αυγά
400 gr ζάχαρη
200 gr ηλιέλαιο
1 βανίλια
1/4 κγ αλάτι
400 gr αλεύρι γοχ
3 κγ μπέικιν πάουντερ
2 κγ κανέλα
50 ml γάλα
1 χούφτα καρύδια
Για την διακόσμηση:
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν και να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι, το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και μετά το αλεύρι (κρατάμε 2 κσ για τα μήλα) σιγά σιγά μαζί με το μπέικιν. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Επίσης, κόβουμε και τα καρύδια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε την κανέλα και το αλεύρι που έχουμε κρατήσει. Μετά τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα του κέικ.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 25-26 εκ και βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ανάλογα και τον φούρνο μας.
Όταν κρυώσει μπορούμε να πασπαλισουμε με άχνη ζάχαρη!