Από τα μέσα του 2021, διαθέτουμε τη γραμμή παραγωγής καρυδόψιχας της γαλλικής εταιρείας AMB Rousset, μιας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της επεξεργασίας καρυδιών, με προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Παραδοσιακά, το σπάσιμο των καρυδιών ήταν πάντα μια χειροκίνητη διαδικασία. Αν και η χρήση ενός μηχανήματος διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία, δεν την αυτοματοποιεί πλήρως. Οι ίδιες βασικές αρχές που ισχύουν για το χειροκίνητο σπάσιμο, παραμένουν σημαντικές και στον μηχανικό τρόπο επεξεργασίας.
Για βέλτιστα αποτελέσματα, τα καρύδια πρέπει να είναι καθαρά και σωστά αποξηραμένα. Επιπλέον, η ευκολία αποχωρισμού της ψίχας από το κέλυφος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποικιλία του καρυδιού. Είτε η διαδικασία γίνεται χειροκίνητα είτε μηχανικά, ορισμένες ποικιλίες επιτρέπουν την εξαγωγή της ψίχας πιο εύκολα από άλλες.
Παρόλο που το μηχάνημα σπάει αποτελεσματικά όλα τα καρύδια, ο διαχωρισμός της ψίχας από το κέλυφος δεν επιτυγχάνεται με την ίδια ακρίβεια σε κάθε ποικιλία.